My Work My Passion?

Assalamualaikum n hye eberybadi. It's been a long long time since my last entry.

As for today actually aku tak tau pun nak update apa tapi rasa nak menaip. So aku cerita pasal current job aku la. Alhamdulillah esok dah masuk bulan ke-5 aku bersama Malindo Airways. Esok 1 May tapi kena kerja..arghhh!!
Seriously, for past 4 months I've been through this job as ticketing & reservation officer and it's not an easy job actually. Berdepan dengan karenah dan ragam 1001 orang, really teaching me what is the meaning of SABAR.

Pernah aku dihambur dengan kata-kata kesat oleh manusia-manusia yang marah 'dirasuk syaitan'. Setakat bodoh, babi, bullshit, stupid, dan seangkatan carut-marut sudah 'kelalian' dah aku.

However, the longer I've been in this field (airlines field) the more I fall in love. Yup ofcourse la aku kena adapt dengan kerja ni..hahaha!



Selalu staf-staf senior merungut sampai bila nak kerja macam ni..hehe *the sign of giveup might be.

But as for me, dekat dengan mak ayah tersayang, berada di kampung halaman sendiri dan berada dekat dengan 'dia' pun sudah satu nikmat yang tak terhingga Allah bagi. Jadi seharusnya aku bersyukur dengan nikmat ini. Semoga aku terus diberi 'kekuatan dan kesabaran' untuk berdepan dengan ragam orang nieh! huhu...

Nasihat aku kepada mereka yang nak/bakal kerja as a frontliner tak kira kat mana/bidang apa, you really need to have 'tahap kesabaran yang tinggi'.

Jawapan kepada sampai bila aku nak kerja ni? The answer is, sampai dapat kerja gov takpun sampai aku dah ada biz sendiri yang kukuh..hihihi