My Work My Passion?

Assalamualaikum n hye eberybadi. It's been a long long time since my last entry.

As for today actually aku tak tau pun nak update apa tapi rasa nak menaip. So aku cerita pasal current job aku la. Alhamdulillah esok dah masuk bulan ke-5 aku bersama Malindo Airways. Esok 1 May tapi kena kerja..arghhh!!
Seriously, for past 4 months I've been through this job as ticketing & reservation officer and it's not an easy job actually. Berdepan dengan karenah dan ragam 1001 orang, really teaching me what is the meaning of SABAR.

Pernah aku dihambur dengan kata-kata kesat oleh manusia-manusia yang marah 'dirasuk syaitan'. Setakat bodoh, babi, bullshit, stupid, dan seangkatan carut-marut sudah 'kelalian' dah aku.

However, the longer I've been in this field (airlines field) the more I fall in love. Yup ofcourse la aku kena adapt dengan kerja ni..hahaha!



Selalu staf-staf senior merungut sampai bila nak kerja macam ni..hehe *the sign of giveup might be.

But as for me, dekat dengan mak ayah tersayang, berada di kampung halaman sendiri dan berada dekat dengan 'dia' pun sudah satu nikmat yang tak terhingga Allah bagi. Jadi seharusnya aku bersyukur dengan nikmat ini. Semoga aku terus diberi 'kekuatan dan kesabaran' untuk berdepan dengan ragam orang nieh! huhu...

Nasihat aku kepada mereka yang nak/bakal kerja as a frontliner tak kira kat mana/bidang apa, you really need to have 'tahap kesabaran yang tinggi'.

Jawapan kepada sampai bila aku nak kerja ni? The answer is, sampai dapat kerja gov takpun sampai aku dah ada biz sendiri yang kukuh..hihihi

I Wish He Knew


I wish he could know,
What I'm too scared to show,
I wish he could see,
Just how much he means to me,
I wish he could tell,
That I know him so well,
I wish he could feel,
My love that is real,
I wish he could hear,
The things that I fear,
About him never knowing,
That my love for him is growing. 



http://www.familyfriendpoems.com/poem/i-wish-he-knew-how-much-i-love-him-poem

Page 1 of 2015

Assalamualaikum blog yg dah berhabuk..

Puhh puhh puhh..kebas sana kebas sini. Wow wow wow, last aku update blog nie setahun lepas! Lama giler! Sampai emel yg aku guna untuk blog ni pun boleh lupa dah..aisyeehhhh!

Ok. Now dah 2015, nak masuk umur 26 tahun dah aku. Makin singkat masa untuk tanam benih yg bakal disemai akhirat kelak. Makin ramai kawan dah kahwin, makin ramai kawan yg berjaya dalam hidup masing-masing. Tapi aku masih kat sini,,masih kat takuk lama. For me la.

Tapi ape pun aku bersyukur dengan apa yg aku ada hari ni. Sekurang-kurangnya aku dapat kerja baru tahun baru ni,hehe.. Harapan aku cepat-cepat la dapat status permanent kerja kat sini. Kerja kat mana?! Ok,sekarang alhamdulillah syukur aku dapat kerja dgn Malindo Airways dekat dgn rumah, dekat dgn mak ayah which is ramai yg tak dapat peluang dan rezeki macam aku ni kan? Aplikasi konsep bersyukur kat sini ok.

Ok, setakat ni jela dulu mencoret kat sini. Next bebel kat sini mungkin tahun depan pulak?? Kahkahkah!